Success Story

Ο εξηντακάτι γιατρός που έκανε διακοπές στο ίδιο μέρος με μένα ήταν εμφανισιακά μια σεβαστή φυσιογνωμία. Ξεκινήσαμε τη γνωριμία μας αφού ανακάλυψα οτι γνωριζόμασταν με την κατα δεκαπέντε χρόνια νεότερη γυναίκα του από τα εφηβικά μου χρόνια αφού έκανα τότε παρέα με τον συνομήλικό μου αδελφό της.

Αφού μιλήσαμε περι ανέμων και υδάτων (διακοπές γαρ) προέκυψε το θέμα της ΔΕΗ στην οποία ο συμπαθής συνομιλητής μου θα έπρεπε να πληρώσει 1500€ και αυτό που τον εξόργιζε περισσότερο ήταν τα 200 κάτι ευρώ ΥΚΩ (Νησιά/κοινωνικό τιμολόγιο κλπ) γιατί αυτός «δουλεύει τριανταπέντε χρόνια και δεν είναι σωστό να πληρώνει για τους άλλους».

Δεν ήθελα να συνεχίσω γιατί έβλεπα που θα κατέληγε η συζήτηση αλλά προφανώς είχε την ανάγκη να μου παινευτεί για τα κατορθώματά του και αποδείχτηκε οτι ο λογαριασμός για τον οποίο συζητούσαμε αφορούσε την κύρια κατοικία του στην οποία εκτός των 550 χτισμένων τετραγωνικών υπήρχε και μια πισίνα «ολυμπιακών διαστάσεων» (δικά του λόγια) σε μιά έκταση 10 στρεμμάτων και στο πάρκινγκ είχε εκτός από την BMW X6 με την οποία ταξίδευε, άλλη μια ίδια της γυναίκας του.

Όλα καλά ως εδώ. Ενας  γιατρός στην ηλικία του (αν ήταν πολύ καλός και ανάλογα την ειδικότητα) ίσως να δικαιολογεί αυτού του μεγέθους τον πλούτο. Προφανώς όμως τον πέτυχα σε οίστρο και ήθελε να μου πει κι άλλα.

Η πτώση της χούντας λοιπόν βρήκε τον γιατρό μας φοιτητή ιατρικής στην Ιταλία (στην Ιταλία αν θυμάστε πήγαιναν αυτοί που δεν πέρναγαν στις δικές μας ιατρικές όπως τώρα πάνε Βουλγαρία) οργανωμένο στο ΠΑΚ υπό την καθοδήγηση μετέπειτα μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ γνωστού βουλευτή και υπουργού.  Στην Ιταλία όμως μπορεί να έμπαινες εύκολα στην ιατρική ήταν όμως παλουκάκι να βγείς και ο καλός μας βουλευτής εξασφάλισε στο νεαρό φοιτητή μεταγραφή στην ιατρική Αθηνών όπου και παίρνει πτυχίο την εποχή που η «αλλαγή» είναι στο φόρτε της, ένα χρόνο πριν το κίνημα υπο την καθοδήγηση του λαοπρόβλητου ηγέτη πάρει την εξουσία.

Αυτοί που «δεν θα τους ήξερε ούτε η μάνα τους» παίρνουν υπουργεία και ο φίλος μας πριν καλά καλά τελειώσει την ειδικότητα μετά από μερικά χρόνια και στην τρυφερή ηλικία των τριαντακάτι τοποθετείται αντιπρόεδρος του νοσοκομείου της ιδιαίτερής του πατρίδας. Ακολουθεί το «βρώμικο ’89» αλλά δεν περνάνε ούτε τέσσερα χρόνια και το κίνημα επανακάμπτει τοποθετώντας τον πρόεδρο του ιδίου ιδρύματος αυτή τη φορά για οκτώ ολόκληρα χρόνια.

(έχει πιεί και δεν φυλάγεται πλέον)

Στη διάρκεια λοιπόν της θητείας του διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο οποίο βλέπει «πελατάκια» τα οποία «ψαρεύει» (δικές του εκφράσεις και οι δυό) από το νοσοκομείο τα οποία πελατάκια του έμειναν και αφού τελείωσε η θητεία του και τα βλέπει τα πρωινά ακόμα και τώρα σαν «χόμπυ» αφού εδώ και μια δεκαετία αυτό που του έχει κλέψει την καρδιά και με το οποίο θέλει να περνά το χρόνο του είναι η ξυλογλυπτική !!!!!!!

Δεν θα σχολιάσω άλλο. Είπε κι άλλα πολλά.

Ο άνθρωπος είναι ο θεούλης της μεταπολίτευσης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s